فصل های پایان نامه پزشکی

5/5 - (3 امتیاز)

فصل های پایان نامه پزشکی

انجام پایان نامه پزشکی برای دانشجویان این حوزه همواره یک چالش اساسی بوده و از همان ابتدا جهت انتخاب عنوان تا تنظیم کامل و نگارش فصل های پایان نامه پزشکی بر اساس قالب ساختار تعریف شده، استرسی مضاعف برای آن‌ها به همراه خواهد داشت. در ایران علاوه بر دانشجویان دوره‌های تحصیلی تکمیلی (ارشد و دکترا)، نگارش پایان نامه توسط دانشجویان مقطع دکترای حرفه‌ای (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) نیز الزامی محسوب شده و جزو کوریکولوم آموزشی آن‌ها در نظر گرفته شده است.

بر همین اساس این دانشجویان هم لازم است پیش از شرکت در آزمون پره انترنی موضوعی مناسب انتخاب کرده و با گذراندن مراحل تصویب پروپوزال پایان نامه خود، نگارش پایان نامه را آغاز کنند. در ادامه به توضیح فصل‌های پایان نامه پزشکی خواهیم پرداخت.

نگارش پروپوزال پزشکی

نگارش پروپوزال یا پایان نامه یک مرحله مهم و کلیدی بوده که اکثر دانشجویان پشت سر گذاشتن این مرحله را یک موفقیت بزرگ در مسیر انجام پایان ‌نامه پزشکی تلقی می‌کنند. جهت نگارش یک پروپوزال قوی که مورد تایید استادان واقع گردد، بایستی با دقتی کامل اصول پروپوزال ‌نویسی و استانداردها را رعایت کرد تا طرحی جامع و جذاب تنظیم شود و هیات داوران را قانع کند که انتخاب موضوع پایان ‌نامه مربوطه ارزش تحقیق، مطالعه و صرف وقت و هزینه لازم را داشته است.

انتخاب موضوع

انتخاب موضوع جهت نگارش پایان نامه پزشکی نکات مهمی دارد که بایستی مد نظر قرار گرفته شود. به طور مثال، دانشجویان قبل از هر اقدامی لازم است علایق، توانمندی‌ها و مهارت‌های خود را مورد ارزیابی قرار دهند و با توجه به آن‌ها موضوعات را بررسی و بسنجند. نکته دیگر، کاربردی و به ‌روز بودن موضوع است که بایستی کمک به حل مسئله‌ای در جامعه کند.

علاوه بر این، جذاب بودن موضوع بسیار حائز اهمیت بوده و نقش مهمی در جلب نظر هیات داوران خواهد داشت. لازم است که دانشجویان زمان کافی را جهت بررسی موضوعات مختلف صرف نمایند و از مطالعه فصل های پایان نامه پزشکی قدیمی غافل نشوند. ناگفته نماند که حضور در جلسات دفاعیه دانشجویان دیگر همین رشته هم به انتخاب بهتر آن‌ها کمک شایانی خواهد کرد. در حقیقت، این امر موجب جرقه ایده‌هایی نو در ذهن دانشجو شده و با نوع نگاه استادان دانشگاه آشنایی پیدا خواهد کرد.

فصل های پایان نامه پزشکی

فصل بندی پایان نامه پزشکی

فصل های پایان‌ نامه پزشکی دارای اصول و قوانین خاصی است و با شناخت کافی از آن‌ها می‌توان خیلی راحت  محتوای تنظیم ‌شده را به فصل‌های گوناگون دسته‌بندی کرد. ولی نکته مهمی که وجود دارد شیوه‌ نامه مخصوص دانشگاه‌ها است که به طور معمول دانشگاه‌ها به منظور فصل‌بندی پایان ‌نامه‌ها از دستورالعمل‎‌های به خصوصی پیروی می‌کنند و دانشجو ملزم به رعایت آن‌ها است. بر همین اساس لازم است تا قبل از مرحله فصل‌بندی در نگارش پایان نامه دقیق و به صورت کامل این قوانین را مطالعه و مدنظر قرار دهید. اصول و قواعد کلی فصل‌بندی پایان ‌نامه پزشکی عمدتا با عناوین زیر تعریف می‌گردد:

مقدمه: نوشتن یک مقدمه‌ جذاب برای پایان نامه پزشکی در جلب نظر هیات داوران بسیار موثر خواهد بود. غالبا در مقدمه کلیات طرح و علت‌های انتخاب موضوع توضیح داده می‌شود.

پیشینه تحقیق: فصل دوم از فصل های پایان نامه پزشکی به فعالیت‌های‌ محقق در رابطه با مطالعه پایان نامه‌های دانشجویان پیشین و اسناد و مدارک مربوط به موضوع انتخابی دانشجو اختصاص خواهد یافت. توصیه می‌شود که پژوهشگران تاثیر مطالعات این چنینی در کیفیت تنظیم پایان نامه خود را در این فصل مطرح نمایند.

پیشینه تحقیق از فصل های پایان نامه پزشکی

روش تحقیق: فصل سوم پایان نامه به شرح نحوه تحقیق اختصاص داشته و بایستی جزئیات شیوه نگارش پایان نامه  مانند داده‌هایی که در پژوهش مورد استفاده قرار گرفته، آمارها، پرسش‌نامه‌ها، نرم‌افزارهای کاربردی و… را به طور دقیق شرح داد.

نتایج: در فصل چهارم از فصل های پایان نامه پزشکی معمولا نتایج پژوهش و هر آنچه که از مطالعات و تحقیقات کسب شده را می‌نویسند. بهتر است ابتدا به طرح کوتاه موضوع بپردازید و سپس آمارهای دقیقی در تجزیه و تحلیل نتایج پایان نامه ارائه دهید و در پایان راهکارهای ایده‌آل را هم عنوان کنید. در این فصل دانشجو بایستی به عنوان محقق و مجری این طرح به شکلی کاملا بی‌طرفانه، تنها به ارائه نتایج کسب شده پرداخته و بر اساس اهداف و فرضیات مشخص شده، به ترتیب آن‌ها را گزارش نماید. در فصل چهارم نباید جمع بندی نهایی و توجیهی آورده شود و این کار به فصل بعدی مربوط می‌شود.

بحث و پیشنهادها: فصل نهایی از فصل های پایان نامه پزشکی به جمع ‌بندی نهایی تحقیق اختصاص دارد. در این فصل بایستی ابتدا نتایج تحقیق نوشته شده و سپس به مقایسه راهکارهای خود و راهکارهای سایرین پرداخته شود. بیان مزایای پژوهش دانشجو الزامی است و بایستی در خصوص نتایج ارائه شده در فصل پیشین بحث و به تفسیر آن‌ها بپردازد. دانشجو باید جمع بندی خود از یافته‌ها و دلایل تفاوت یا هم جهت بودن آن‌ها با مطالعات دیگر را در این بخش تفسیر و توجیه نموده و اعلام نماید تا چه نیزان در اثبات فرضیه خود موفق بوده است.

بحث ها و پیشنهاد از فصل های پایان نامه پزشکی

در صورتی که میان یافته‌های شما و دیگران شباهت یا تناقض‌هایی وجود دارد، چه مواردی را شامل می‌گردند و چگونه آن‌ها را توجیه خواهید کرد؟ در بخش پایانی این فصل هم به جمع بندی کلی تحقیق خود می‌پردازید. در حقیقت این فصل نشان دهنده مهارت دانشجو به عنوان محقق و مجری اصلی آن طرح است که تا چه میزان می‌تواند رابطه میان عوامل گوناگون و تعمیم نتایج را برای خواننده شفاف سازی کند.

 

جلسه دفاع از پایان نامه پزشکی | فصل های پایان نامه پزشکی

خوان آخر پروسه نگارش فصل های پایان ‌نامه پزشکی جلسه دفاع از پایان‌ نامه است که بعد از پایان نگارش و بازخوانی آن برگزار می‌گردد. دانشجو بایستی در این جلسه با آمادگی و تسلط کامل بر موضوع و مباحث پیرامونی آن حاضر گردد و از دستاوردها و یافته‌های پژوهش خویش دفاع کند.

هیات داوران از وی سوالاتی می‌پرسند که باید به پرسش‌های آن‌ها پاسخ دهد و بتواند استادان دانشگاه را قانع کند که تحقیقاتش کاملا به‌روز، جامع و کاربردی بوده است. توصیه می‌کنیم دانشجویان برای این جلسه بسیار مهم محتوای خود را در فرمت یک فایل پاورپوینت دفاع جذاب و گویا آماده نموده و از طریق آن مطالب را ارائه دهند تا جلسه برای هیات داوران خسته‌ کننده نباشد.

برای آشنایی بیشتر با نحوه برگزاری جلسه دفاع و چگونگی نگارش فصل‌های پایان نامه پزشکی می‌توانید با ما در تماس باشید.

امیدوارم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. موفق باشید.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام علم پژوه عضو شوید.

Leave Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *