فهرست مطالب
انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی از مراحل مهم و ضروری در طول تحصیلات هر یک از دانشجویان این رشته تحصیلی است. دانشجویان با انجام پایان نامه، مهارت خود را در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی تقویت می کنند و می توانند نتایج تحقیقات خود را با جامعه علمی به اشتراک بگذارند. برای انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی، ابتدا لازم است موضوع مناسب و جدیدی را انتخاب کرد و سپس تحقیقات در آن موضوع را آغاز نمود. اگر شما هم دانشجوی رشته روانشناسی تربیتی هستید و می خواهید با مراحل انجام پایان نامه آشنا شوید، لطفا در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنیم.
انتخاب موضوع پایان نامه روانشناسی تربیتی
اولین قدم در انجام پایان نامه روانشناسی، پیدا کردن یک موضوع مناسب است. در انتخاب موضوع پایان نامه دقت کنید که دارای ویژگی های زیر باشد:
- شما برای انتخاب موضوع پایان نامه خود باید علاقه مند به تحقیق در آن موضوع باشید.
- موضوع انتخابی شما برای پایان نامه باید راه حلی ارائه دهد و طبق نیازهای روز جامعه باشد.
- موضوع پایان نامه شما نباید قبلا توسط دانشجوی دیگری کار شده باشد و تکراری نباشد.
- موضوع پایان نامه باید قابلیت اجرا داشته باشد.
- ارزش تحقیق و پژوهش بر روی موضوع انتخابی، از دیگر ویژگی های مهم آن است.
- موضوع پایان نامه باید متناسب با رشته و گرایش تحصیلی شما باشد.
- برای انتخاب موضوع پایان نامه باید بررسی کنید که منابع تحقیقاتی آن در دسترس باشند.
انجام پروپوزال پایان نامه روانشناسی تربیتی
قدم دوم و بعد از انتخاب موضوع، انجام پروپوزال پایان نامه روانشناسی تربیتی است. دانشجو باید یک طرح اولیه از پایان نامه خود را تحت عنوان پروپوزال تهیه کرده و به دانشگاه ارائه دهد. پروپوزال، خلاصه دقیقی از تحقیقات را ارائه می دهد و اطلاعاتی در خصوص مناسب بودن موضوع پایان نامه، در اختیار اعضای هیئت داوری قرار می دهد.
نوشتن پروپوزال، باید دقیق و علمی صورت گیرد تا تایید شود. این طرح اولیه، تشکیل شده از بخش های مختلف شامل موضوع پایان نامه، بیانیه پایان نامه، سوالات اصلی تحقیقات، معرفی تحقیق، روش شناسی تحقیق، بخش منابع و … می باشد. پروپوزال شما اگر تایید نشود، باید برای ویرایش و اصلاح ایرادات وارد شده به آن اقدام کنید و مجددا آن را ارائه دهید. بعد از تایید شدن پروپوزال، می توانید مراحل نگارش پایان نامه خود را آغاز نمایید.
مراحل انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی کارشناسی ارشد و دکتری
بعد از انتخاب موضوع و نوشتن پروپوزال، نوبت نگارش پایان نامه است و باید مراحل آن را طی کنید. مراحل انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی، به شرح زیر است :
نگارش چکیده
بخش اول پایان نامه روانشناسی تربیتی باید به نگارش چکیده پایان نامه اختصاص داده شود. هدف از نگارش چکیده، پرداخت به اهداف اصلی و تشریح روش تحقیق است و باید یک نمای کلی از یافته ها، ارائه شود و نتایج اولیه خلاصه شود. چکیده پایان نامه، باید حداکثر در دو پاراگراف و مجموع حدود 400 کلمه نوشته شود. در چکیده نباید نقل قول استفاده شود و عنوان هم در آن تکرار نشود. در این بخش باید به سوالاتی مانند تحقیق چگونه انجام شده است و نتایج چه بوده است، پرداخته شود. لازم به ذکر است که بخش چکیده، به عنوان فصل پایان نامه محسوب نمی شود.
معرفی تحقیق در فصل اول
برای انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی، باید در فصل اول آن به معرفی تحقیق بپردازید. این فصل، طرح اولیه را شامل می شود و تشکیل شده از بخش های مقدمه، بیان مسئله، اهمیت تحقیق، اهداف و فرضیه ها و تازگی تحقیق است. همچنین باید لیست کلمات کلیدی پایان نامه، در فصل اول شرح داده شود.
بررسی مبانی نظری و تجربی تحقیق در فصل دوم
در فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، بر روی مبانی نظری و تجربی تحقیق تمرکز می شود. در این بخش، به بررسی ریشه در زیربنای نظری و زمینه ای در حوزه موضوع تحقیق پرداخته می شود. تمام نقل قول های این بخش باید معتبر باشند و طیف وسیعی از رسانه های اطلاعات داخلی و خارجی، شامل مقالات، پایاننامهها، کتابها، وبسایت ها و نشریات معتبر در فصل دوم پایان نامه، استخراج می شوند.
آشنایی با روش تحقیق در فصل سوم
فصل سوم پایان نامه، بخش آشنایی با روش تحقیق در پایان نامه است. در این فصل باید محاسبات، تکنیک ها، روش ها، دستگاه ها و شماتیک های مرتبط با مطالعه ارائه شوند همچنین در صورت استفاده از نرم افزارهای تخصصی، باید نام آنها ذکر شود. هدف از نگارش فصل سوم پایان نامه، سنجش اعتبار تحقیقات و یافته های شماست.
تجزیه و تحلیل انواع داده ها در فصل چهارم
در فصل چهارم باید به تجزیه تحلیل انواع داده ها در پایان نامه پرداخته شود. اظهارات واقعی مشاهدات و آمارها، در این بخش نگارش می شوند و جزئیات مربوط به تجزیه و تحلیل داده ها باید همراه با توضیحات آنها نوشته شود.
نتیجه گیری در فصل پنجم
بعد از تمام شدن نگارش فصل های اول تا چهارم پایان نامه، در فصل پنجم باید نتیجه گیری پایان نامه انجام شود. این قسمت باید با دقت زیادی نگارش شود تا مشابه با چکیده نباشد.
منابع انجام رساله دکتری روانشناسی تربیتی
در پایان هم لازم است به معرفی منابع استفاده شده در انجام رساله دکتری روانشناسی تربیتی و پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، پرداخته شود. در نوشتن منابع پایان نامه، باید همه منابع استفاده شده چه به زبان انگلیسی و چه به زبان فارسی باید با جزئیات دقیق به شرح نویسنده، سال انتشار و … ذکر شوند.
جلسه دفاع پایان نامه روانشناسی تربیتی
پس از آماده سازی پایان نامه، باید یک نسخه چاپی از آن را به استاد راهنما ارائه دهید تا اگر نیاز به ویرایش داشت، اصلاحات لازم انجام شود. در نهایت با تایید شدن پایان نامه توسط استاد راهنما، می توانید برای حضور در جلسه دفاع اعلام آمادگی نمایید و تاریخ دقیق دفاع از پایان نامه خود را مشخص کنید. در جلسه دفاع پایان نامه، استاد راهنما به همراه چند استاد دیگر حضور خواهند داشت تا ارائه شما را مورد بررسی قرار دهند. نحوه ارائه در جلسه دفاع، تاثیر زیادی در کسب نمره بالا دارد و ضروری است که به تمام بخش های پایان نامه، تسلط کاملی داشته باشید.
مدت زمان ارائه شما حدود نیم ساعت خواهد بود و بعد از آن، سوالاتی توسط اساتید مطرح می شوند که در صورت تسلط داشتن به پایان نامه، می توانید به سوالات پاسخ دهید. در انتهای جلسه دفاع نیز نمره پایان نامه شما مشخص خواهد شد.
مشاوره پایان نامه روانشناسی تربیتی
انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی، پیچیدگی ها و سختی هایی دارد و برای بسیاری از دانشجویان کار آسانی نیست. به همین دلیل نیاز است از مشاوران مجرب و متخصص در این زمینه کمک گرفته شود تا در نگارش پایان نامه به دانشجویان کمک کنند. مجموعه علم پژوه به عنوان بهترین موسسه انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی، در خدمت شماست. می توانید در هر مرحله از نگارش پروپوزال و پایان نامه از جمله انتخاب موضوع، پیدا کردن بهترین منابع تحقیق، فصل بندی کردن پایان نامه و … از مشاوران کمک بگیرید. لطفا برای دریافت خدمات مشاوره و انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی، از بخش مشاوره وبسایت علم پژوه اقدام نمایید.
خدمات انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی در علم پژوه
موسسه علم پژوه، تیم حرفه ای در رشته روانشناسی تربیتی دارد و البته آماده انجام پایان نامه در تمامی شاخه های رشته روانشناسی می باشد. در اینجا به خدمات انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی در موسسه علم پژوه می پردازیم:
- انجام پروپوزال و پایان نامه روانشناسی تربیتی
- ارائه مشاوره پایان نامه روانشناسی تربیتی
- ارائه پیشنهادات موضوعات جدید
- ارائه توضیحات لازم در مورد مقاله بیس رساله و پایان نامه
- تنظیم فصول رساله و پایان نامه ارشد و دکتری
- استخراج مقاله برای تهیه پایان نامه ارشد و دکتری
- حمایت و پشتیبانی از دانشجو تا مرحله دفاع برای پایان نامه
- و …
برای هر کدام از خدمات مورد نظر، میتوانید با کارشناسان علم پژوه در تماس باشید.
سخن پایانی
انجام پایان نامه روانشناسی تربیتی یک دغدغه و چالش بزرگ برای بسیاری از دانشجویان این رشته محسوب میشود. برای طی کردن مراحل آن به صورت صحیح نیاز است تا از تمامی آنها آگاهی داشته باشیم. موسسه علم پژوه آماده است تا مشاورههای عالی در زمینه پایان نامه ارائه داده و به دانشجویان متقاضی در اخذ بهترین نمره و مدرک با موفقیت کمک کند.