استاد راهنما کیست؟

5/5 - (2 امتیاز)

استاد راهنما

استاد راهنما یکی از اعضای کادر آموزشی دانشگاه است که نقش کلیدی را در اجرای برنامه های تحصیلات تکمیلی دانشجو ایفا می کند. درحقیقت ارتباطی که دانشجو با استاد راهنما برقرار می کند، تا حد زیادی تعیین کننده کیفیت انجام پایان نامه است. اگر دانشجویان بتوانند با استاد راهنمای خود ارتباط نزدیک و موثری را برقرار کنند، در نهایت نیز می توانند پایان نامه ای را با کیفیت بالا نگارش و ارائه دهند.

استاد راهنما برای کمک کردن به دانشجویان باید در تمامی مراحل از انجام پایان نامه، در دسترس دانشجویان قرار داشته باشد تا دانشجو بتواند پروژه خود را مطابق با زمینه انتخابی به صورت تخصصی و مطابق با استانداردهای دانشگاه انجام دهد. استاد راهنما با هدف ارائه مشاوره تخصصی به دانشجویان برای تکمیل پروژه، نظارت بر پیشرفت پروژه و در نهایت ایفای نقش یک مربی و همراه انتخاب می شود. برای آشنایی با وظایف استاد راهنما در پایان نامه در ادامه این مقاله از وبسایت علم پروژه، ما را همراهی کنید.

وظایف استاد راهنما در پایان نامه چیست؟

وظایف استاد راهنما در پایان نامه چیست؟

استاد راهنما یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه می باشد که مسئولیت هدایت تحصیلی و راهنمایی دانشجویان در مقاطع ارشد و دکتری را با پیشنهاد معاونت آموزشی دانشکده و حکم رئیس دانشکده، بر عهده دارد.

  • استاد راهنما به صورت گام به گام با دانشجو همراهی می کند تا موفق به تکمیل طرح تحقیق خود شود. بنابراین باید ساعاتی را در هفته برای راهنمایی دانشجو اختصاص دهد.
  • ایشان باید از دانشجو گزارش کار دریافت کنند تا کار با یک روال مشخصی پیش برود و در موعد مقرر به اتمام برسد.
  • استاد راهنما در صورت لزوم و در هر سه ماه یکبار، کمیته نظارتی را برای ارزیابی پیشرفت دانشجو تشکیل می دهد.
  • از دیگر وظایف استاد راهنما این است که برای بهبود و تدوام روند تحقیق، پیشنهادهای خوبی را به دانشجو ارائه دهد.
  • در صورت لزوم باید به دانشجو کمک کند تا به امکانات و مواد تحقیقاتی دسترسی داشته باشد.
  • استاد راهنما دانشجو را تشویق می کند تا پایان نامه خود را به موقع به اتمام برساند و با برگزاری جلسه دفاع پایان نامه، نمره این واحد را در کارنامه خود ثبت کند.
  • باید به دانشجو کمک کند تا در صورت نیاز، پایان نامه خود را ویرایش کند.
  • در پایان به دانشجو کمک کند تا مقاله خود را از پایان نامه استخراج کند و آن را تدوین نماید.

در نظر داشته باشید که مسئولیت کیفیت علمی و صحت مطالب پایان نامه و همینطور به پایان رساندن پژوهش در طی مدت مجاز تحصیلی، بر عهده استاد راهنما است.

وظیفه استاد راهنما در جلسه دفاع از پایان نامه و بعد از آن

در این قسمت به وظیفه استاد راهنما در جلسه دفاع اشاره کرده ایم.

  • استاد راهنما در انجام هماهنگی های روز برگزاری جلسه و تعیین زمان دفاع از پایان نامه همکاری می کند.
  • ایشان از حضور به موقع هیات دوران و اساتید نیز اطمینان به دست می آورند.
  • استاد راهنما در ارزشیابی پایان نامه نیز مشارکت دارند.
  • ایشان بر تکمیل فرم های مربوطه برای روز دفاع از پایان نامه نیز نظارت دارند.
  • دانشجو را برای دریافت ریزنمرات تائید شده از آموزش دانشکده راهنمایی می کنند.

در نهایت لازم است اشاره کنیم که هدف از انتخاب استاد راهنما در پایان نامه برای دانشجو، این است که پایان نامه به موقع تکمیل شود و به موقع به دانشگاه تحویل داده شود. بنابراین باید با راهنمایی دانشجو، او را تشویق کند که در مسیر درست پژوهش قرار داشته باشد.

فرق استاد راهنمای اول و دوم

معمولا در اغلب دانشگاه ها، دانشجویان مقطع کارشناسی می توانند یک استاد راهنما را انتخاب کنند. این در حالی است که دانشجویان دوره دکتری تخصصی می توانند علاوه بر استاد راهنمای اول، استاد راهنمای دوم را نیز انتخاب نمایند.

استاد راهنمای اول و دوم از میان اعضای هیات علمی دانشگاه انتخاب می شوند. به طوری که اگر دانشجویان نتوانند به استاد راهنمای اول دسترسی داشته باشند و یا زمینه فعالیت آن ها تخصص استاد راهنمای اول نباشد، می توانند از استاد راهنمای دوم برای انجام پایان نامه و یا رساله خود، مشاوره و راهنمایی دریافت کنند.

نکات مهم در انتخاب استاد راهنما

نکات مهم در انتخاب استاد راهنما

در صورتی که قصد انتخاب استاد راهنما را دارید، سعی کنید به برخی نکات توجه داشته باشید تا در نهایت استادی که زمان کافی را برای راهنمایی شما اختصاص می دهد، با صبر و حوصله است و در زمینه پژوهش شما تخصص دارد را انتخاب کنید. در ادامه به مهم ترین نکات انتخاب استاد راهنما اشاره کرده‌ ایم.

  • استاد راهنما باید در موضوع انتخابی برای پژوهش، تخصص کافی داشته باشد و بتواند در زمینه علمی دانشجو را راهنمایی کند.
  • نگارش یک پایان نامه باکیفیت نیازمند ملاقات دانشجو با استاد راهنما به صورت منظم است. بنابراین باید استاد راهنمایی را انتخاب کنید که بتوانید از طریق روش های مختلف با او در ارتباط باشید.
  • اساتیدی که به کار خود علاقه مند هستند، قطعا انگیزه بیشتری برای راهنمایی شما خواهند داشت.
  • استاد راهنمای خوب دارای مهارت های ارتباطی خوبی نیز می باشد که در پیشبرد اهداف پایان نامه نقش موثری را دارد.
  • یک استاد راهنمای خوب، بازخوردهای انتقادی سازنده ای از عملکرد دانشجویان دارد که نشان دهنده اهمیت او به هرگونه فعالیت دانشجو است.

چگونه استاد راهنمای خود را تغییر دهیم؟

چگونه استاد راهنمای خود را تغییر دهیم؟

در صورتی که پس از انتخاب استاد راهنما، متوجه شدید که زمینه پایان نامه شما با تخصص استاد راهنما مغایرت دارد و یا نتوانستید با استاد راهنمای انتخابی خود ارتباط برقرار کنید، می توانید استاد راهنمای خود را تغییر دهید.

برای تغییر دادن استاد راهنمای فعلی خود، باید یک فرآیند اداری را طی کنید. به طوری که برخی فرم ها را تکمیل نمایید و دلیلی که برای تغییر استاد راهنمای خود دارید را نیز مطرح کنید.

توصیه می کنیم پیش از اینکه بخواهید یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه خود را به عنوان استاد راهنمای خود انتخاب کنید، از دیگران پرس و جو کنید، زمینه فعالیت استاد انتخابی خود را مورد بررسی قرار دهید و سپس اقدام به انتخاب نمایید تا مجبور به تغییر استاد راهنمای خود نباشید.

همینطور در صورتی که قصد انتخاب استاد راهنمای جایگزین را داشتید، سعی کنید به سراغ اساتیدی بروید که در زمینه فعالیت شما دارای اشراف کاملی باشند.

خدمات موسسه علم پروژه برای انجام پایان نامه ارشد و دکتری

در این مقاله به جزئیات نحوه انتخاب استاد راهنما اشاره کردیم. استاد راهنما در تمامی مدت زمانی که نگارش پایان نامه شما طول می کشد، در کنار شماست و شما را راهنمایی می کند تا بتوانید پایان نامه خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید. امیدواریم مطالعه این مقاله راهنمای مناسبی برای شما باشد و بتوانید با استفاده از اطلاعات آن، استاد راهنمای مناسبی را انتخاب کنید.

موسسه علم پروژه ارائه دهنده خدمات مشاوره و انجام پایان نامه ارشد و دکتری به دانشجویان در حال تحصیل در این دوره است. در صورتی که در این زمینه نیاز به دریافت خدمات دارید، از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید.

امیدوارم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. موفق باشید.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام علم پژوه عضو شوید.

Leave Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *