نتیجه‌گیری در مقاله

5/5 - (4 امتیاز)

نتیجه گیری در مقاله

انجام مقاله یکی از فعالیت‌های مهمی است که هر شخص در طول زندگی خود انجام می‌دهد؛ بنابراین لازم است که نکات مربوط به آن به طور کامل رعایت شود. همانطور که می‌دانید نتیجه گیری یکی از بخش‌ها مهم هر مقاله است که در آن نتایج مربوط به داده و اطلاعات مقاله مورد بحث قرار میگیرد. ما در این مطلب سعی داریم به بحث در مورد نتیجه گیری در مقاله بپردازیم.

اگر به خدمات انجام مقاله نیاز دارید، می توانید از متخصصان موسسه علم پژوه راهنمایی بگیرید.

بخش نتایج در مقاله

همانطور که همه می‌دانیم قسمت آخر هر مقاله شامل نتایج اطلاعات مربوط به آن است به همین دلیل نتیجه گیری مقاله به عنوان یکی از مهم‌ترین قسمت‌هایی که است که از محتواهای گوناگون تشکیل شده است.

در واقع جهت نگارش مقاله isi حتما باید با نکات مربوط به بخش نتایج آن آشنا باشیم تا بتوانیم یک نتیجه‌گیری مفید را به مخاطبان و خوانندگان مقاله خود ارائه دهیم.

نتیجه‌گیری در مقاله به قسمتی از مقاله می‌گویند که نویسنده تمامی یافته‌ها خود را به طور تفصیلی برای مخاطبان خود بیان می‌کند. برای مثال اگر مقاله شامل آزمایش، اندازه‌گیری و یا نظرسنجی باشد، لازم است که در قسمت نتیجه‌گیری با روش‌های مناسب و آسان و به طور سامان‌دهی شده به مخاطب ارائه گردد. بخش نتایج در مقاله باید خلاصه‌ای از داده‌ها و یافته‌های شما به شکل غیر تفسیری و ساده به خواننده ارائه دهد. در واقع شما در این قسمت بدون اینکه ذکر کنید این نتایج چگونه به دست آمدند و یا به چه معنا هستند، نتایج مقاله خود را نگارش خواهید کرد.

برای نوشتن بخش نتایج اولین کار ساماندهی اطلاعات است. در این قسمت شما می‌توانید با طرح سوال تحقیقی داده‌های مهم را از سایر یافته‌های خود جدا کنید. مرحله‌ی بعدی اولویت بندی یافته‌ها است. در واقع شما با اولویت بخشیدن به دادهای مهم، یافته‌های خام خود را در این قسمت بیان نخواهید کرد.  شما با انجام این کار به راحتی می‌توانید نتیجه‌گیری را شروع کرده و به پایان برسانید.

بحث و نتیجه گیری در مقاله

همانطور که گفتیم هر مقاله علمی پژوهشی دارای یک بخش مهم به نام نتیجه‌گیری است که باید در هنگام نگارش حتما اصول و قواعد آن را در نظر بگیریم. با توجه به اینکه در هر مقاله اطلاعات و داده‌های زیادی به مخاطب ارائه می‌شود، بخش نتیجه گیری در مقاله دارای محتواهای مختلفی است و ممکن است نگارش آن کمی سخت به نظر برسد. در قسمت نتایج نویسنده فقط باید به شکل کلی به نتیجه‌گیری در مورد محتویات مقاله خود بپردازد و هیچگونه استدلال و بحثی در آن صورت نمی‌گیرد.

برخلاف نتیجه گیری مقاله، قسمت بحث و استدلال شامل تحلیل داده‌ها و همچنین مقایسه‌ی آن‌ها با داده‌های قبلی است. دقت کنید که در قسمت نتیجه‌گیری نویسنده فقط نتایج یافته‌های خود را بیان می‌کند اما در قسمت بحث و نتیجه‌گیری، حتما باید معنا و مفهوم نتایج به دست آمده نیز بیان شود. برای مثال در قسمت بحث و نتیجه‌گیری می‌توانید موارد زیر را به کار بگیرید:

 

اگر در بخش اصلی مقاله یک سوال تحقیقاتی مناسب با هدف مقاله مطرح شده باشد، در قسمت بحث و نتیجه گیری در مقاله با ذکر آن سوال می‌توانید به راحتی این قسمت را آغاز کرده و به پایان برساند.

از طرف دیگر اگر مهمترین قسمت مقاله شما نرم‌افزاری است که از آن استفاده کرده‌اید، لازم است که در قسمت نتیجه‌گیری روش‌های مورد استفاده و اصطلاحات را مجددا بازگو نمایید.

اگر در مقاله خود از نتایج نظریه‌ای استفاده‌ کرده‌ یا یک موضوع جدید را مطرح نموده‌اید لازم است که قسمت بحث و نتیجه‌گیری را با اشاره به آن آغاز کنید. دقت کنید که در این روش فقط به مشخصه‌ها و یافته‌های مهم اشاره خواهد شد تا مخاطب بتواند اصول و روش‌های پیشنهاد شده در مقاله را به خاطر بیاورد.

 

نوشتن نتیجه گیری مقاله

یکی از مهمترین اصول نگارش مقاله، اصول مربوط به قسمت نتیجه گیری در مقاله است. ذکر این نکته الزامی است که بسیاری از مخاطبان هر مقاله ممکن است قبل از خواندن آن به قسمت نتیجه‌گیری مراجعه کرده و محتوای آن مقاله را با سنجیدن نتایج آن بررسی کنند؛ بنابراین لازم است که این قسمت کیفیت لازم را داشته باشد تا بتوان از آن مطلب به عنوان یک مقاله موفق یاد کرد.

در ادامه مهم‌ترین نکات و اصولی که می‌توانید در قسمت نتیجه‌گیری از آن استفاده کنید را برای شما بیان نموده‌ایم.

 

نتیجه گیری در مقاله

 

بیان مجدد موضوع مقاله

در قسمت نتیجه‌گیری لازم است که مجددا به موضوع مقاله و اهمیت آن اشاره کنید‌. در واقع یک مقاله باکیفیت باید بتواند اهمیت موضوع خود را به مخاطب و خواننده نشان دهد و نیازی نیست که حتما در قسمت نتایج برای آن استدلال بیان کنید بلکه با یک اشاره کوتاه به آن می‌توانید موضوع تحقیق خود را برای خواننده مقاله بی کنید.

 

ذکر مجدد بیانیه مقاله

از دیگر نکات مربوط به نتیجه‌گیری در مقاله بازگو کردن بیانیه مقاله است. البته دقت کنید که این عمل مستقل از موضوع مقاله می‌باشد. به این معنا که علاوه بر موضوع مقاله باید بیانیه‌ای عینا مانند بیانیه ابتدای مقال در این قسمت بیان شود.

 

ذکر خلاصه نکات مقاله

با ارائه خلاصه نکات اصلی مقاله به مخاطب یادآوری می‌کنید که محتوای اصلی مقاله در  چه مورد بوده و از چه روش‌هایی در آن استفاده شده است.

برای مثال برای انجام این کار می‌توانید جملات ذکر شده برای عنوان‌های مقاله خود را مجددا بخوانید و یک روش مناسب پیدا کنید تا نکات مهم مربوط به هر پاراگراف و عنوان را در نتیجه گیری مقاله تکرار نمایید.

 

فراخواندن مخاطب برای مقالات بیشتر

در قسمت نتیجه گیری در مقاله بهتر است که بر این موضوع تاکید کنید که در مورد موضوع مقاله مذکور و سایر مقالات مربوطه در حال تحقیق و مطالعه بیشتر هستید. البته این فراخوان الزامی نیست اما با انجام این کار به مخاطب خود ثابت خواهید کرد که تمامی محتوای ارائه شده در مقاله در عالم ثبوت نبوده و با تحقیق و مطالعه بیشتر انجام شده است.

 

سخن آخر

نتیجه‌گیری در مقاله مانند نگارش مقاله یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید در مورد اصول و قواعد آن اطلاعات لازم را داشته باشیم. ما در این مطلب سعی کردیم نکات و موارد مربوط به نگارش نتیجه‌گیری را برای شما بیان کنیم. امید است که با خواندن این مطلب بتوانید یک مقاله باکیفیت را به مخاطب خود ارائه دهید. از خدمات انجام پایان نامه و مقاله علم پژوه، می توانید در جهت مشاوره یا برون سپاری پژوهش، استفاده نمایید.

 

منابع: SciencePeak

امیدوارم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. موفق باشید.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام علم پژوه عضو شوید.

Leave Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *