فصل های پایان نامه ارشد معماری

5/5 - (1 امتیاز)

فصل های پایان نامه ارشد معماری

انجام پایان نامه بخش مهمی از یک پروسه تحصیلی را شامل می‌شود. در واقع پایان نامه نشان می‌دهد که آیا شخص می‌تواند به‌ عنوان یک متخصص در حیطه درسی خود شروع به فعالیت کند یا خیر.

در رشته تحصیلی معماری و در رده ارشد، دانشجویان بایستی پایان نامه خود را با توجه به اطلاعاتی که استاد راهنما در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد، فصل‌‌بندی کنند. فصل های پایان نامه ارشد معماری، شکل کلی آن را نشان داده و باعث می‌شود تا روند تحقیق برای دانشجو، ساده‌تر و سریع‌تر پیش رود. برای آشنایی و بررسی کامل فصل های پایان نامه ارشد برای رشته معماری، با ما در این مطلب همراه باشید.

معرفی فصل های پایان نامه ارشد معماری

معرفی فصل های پایان نامه ارشد معماری

فصل های پایان نامه ارشد مهندسی همگی مشابه هم هستند اما در بعضی جزییات، تفاوت هایی می توانند داشته باشند بدون معطلی به سراغ بررسی فصل های پایان‌ نامه ارشد معماری می‌رویم.

فصل اول: کلیات و چارچوب نظری

در این فصل از انجام پایان نامه معماری شما بایستی در رابطه با موضوع پایان‌ نامه صحبت کنید. این بخش از سه قسمت مقدمه، بدنه فصل و جمع‌بندی تشکیل می‌شود. عناوین کلی که بایستی در این فصل از آن‌ها استفاده کنید، عبارت‌اند از:

  • کلیتی از بیان مسئله
  • ضرورت و اهمیت موضوع
    • اهداف کلی و جزئی
  • سوالات
  • فرضیات
  • روش پژوهش
  • ساختار پژوهش

فصل دوم: پیشینه و ادبیات پژوهش

فصل دوم پایان نامه ارشد معماری: پیشینه و ادبیات پژوهش

فصل دوم از فصل های پایان نامه ارشد معماری از سه بخش مقدمه، بدنه فصل و جمع‌بندی تشکیل شده است. حال یک‌به‌یک، مواردی که بایستی در هر بخش به آن پرداخته شود را با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

  • مقدمه: هدف از مطلبی که در این فصل ارائه می‌دهید را بایستی در این بخش شرح دهید.
  • بدنه فصل: در این بخش، بسته به این که موضوع پژوهش شما چیست، با توجه به اطلاعاتی که استاد راهنما در اختیار شما قرار می‌دهد، مطالب ارائه می‌شوند.
  • جمع‌بندی: در این بخش نیز هر آنچه که در دو مورد فوق ارائه کردید را نتیجه‌گیری کرده و ارائه می‌دهید.

فصل سوم: روش تحقیق و بررسی مصادیق و نمونه‌ها

فصل سوم پایان نامه ارشد معماری

این فصل از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول روش تحقیق است که شما بایستی ضمن مرور مجدد روش تحقیقی که به شکل مختصر در بخش اول ارائه شده است، به صورت تفصیلی روش تحقیق و بررسی مدل که از فصل دوم استخراج شده است را بررسی کنید.

در بخش دوم از فصل سوم فصل های پایان نامه ارشد معماری، نمونه‌های داخلی و خارجی ساخته شده مرتبط با بخش اول، نقد و آزمون می‌شوند. سپس تمامی اطلاعات کسب شده از دو مورد فوق به بخش‌ جمع‌بندی رفته تا یک خلاصه کلی از فصل سوم ارائه شود.

فصل چهارم: بررسی تحلیلی یافته‌ها، تحیلی محل طراحی سایت و ضوابط و استانداردهای طراحی

این فصل نیز مانند فصل سوم از دو بخش متفاوت تشکیل شده است که در ادامه هر یک را به صورت جداگانه بررسی می‌کنیم.

بخش اول: بررسی و تحلیل محل طراحی:

در این بخش شما بایستی بسته به نوع پژوهش خود، مطالبی که درمورد ضرورت ارائه محل مورد نظر ارائه داده‌اید را مدیریت کنید. این موضوع را در این بخش بایستی مد نظر خود قرار دهید که در صورتی که پژوهش الزاما اقلیمی نباشد، در مورد میزان بارش، موقعیت جغرافیایی کشور و غیره بایستی نهایت دقت را به عمل آورید.

بخش دوم: ضوابط و استانداردهای طراحی:

در این بخش شما بایستی در وهله اول با توجه به پژوهش خود، تعداد نفرات تعیین کرده و سپس استانداردها را بر اساس سرانه مربوطه به ابعاد و اندازه‌ها ارائه و بررسی کنید.

 

فصل پنجم: فرآیند طراحی بر اساس یافته‌های پژوهش و طرح پیشنهادی

فصل پنجم پایان نامه معماری

در فصل پنجم از فصل های پایان نامه ارشد معماری شما بایستی به سه مورد که عبارت‌اند از مقدمه، ارائه ایده‌های طراحی و نقشه‌های طرح مطرح کنید. در وهله اول، در رابطه با مقدمه، شما بایستی یک مرور کلی از جمع‌بندی‌های فصل‌های 1 الی 4 داشته باشید. پس از انجام این کار، بایستی ایده‌های طرح خود را ارائه دهید تا پایان نامه شما به شکلی اصولی پیش رود.

در انتها، نیاز است که نقشه‌های طرح خود را به‌طور کامل ارائه دهید. شما بایستی تمام پلان‌ها، نماها، برش‌ها و پرسپکتیوها را در این بخش قرار دهید. در نظر داشته باشید که خلاصه فصل های پایان نامه ارشد معماری شما، در فصل پنجم قرار می‌گیرد؛ پس بایستی این بخش را با دقت بیشتر و به همراه اطلاعات کامل به اتمام برسانید.

نکاتی که بایستی در پایان نامه ارشد معماری خود رعایت کنید

هنگامی که اساتید به بررسی پایان نامه ارشد شما می‌پردازند، برخی نکات را مد نظر خود قرار داده و در صورتی که شما فردی باشید که آن‌ها را رعایت کرده، پایان نامه شما مورد قبول واقع می‌شود. این نکات عبارت‌اند از:

  1. طرح جلد پشت و روی پایان نامه شما، حتما بایستی مطابق با آئین نامه‌ها تدوین شود.
  2. حتما بایستی چکیده‌ای به زبان فارسی و انگلیسی در رساله شما وجود داشته باشد.
  3. در تمامی بخش‌های پژوهش، رعایت الزامات و آئین نگارشی ضروری است.
  4. در صورتی که برخی مطالب در فصل‌ها بایستی به شکل مفصل تدوین شوند، بایستی آن‌ها را به بخش پیوست در انتهای رساله منتقل کنید.
  5. زمانی که پروژه شما به انتها رسید، امضای استاد راهنما مبنی بر این که پایان نامه مورد قبول واقع شده و امکان دفاع آن وجود دارد، بر روی صفحه اول رسانه و همه نسخه‌هایی که به پژوهش تحویل داده می‌شود، بایستی وجود داشته باشد.
  6. تمامی صفحاتی که دارای نمودار، تصویر یا یک مطلب مهم هستند، بایستی حتما به شکل رنگی پیرینت گرفته شوند.

در انتها نیز، کیفیت پیرینت و صحافی پایان نامه، از جمله مهم‌ترین مواردی است که بایستی حین به انتها رساند کار، به آن توجه کرد.

جمع‌بندی

با توجه به نکاتی که در این مطلب در اختیار شما قرار داده شد، می‌توانید به درستی پایان نامه خود را نوشته و پس از تایید استاد راهنما، از آن دفاع کنید. از آن‌جایی که نگارش فصل های پایان نامه ارشد معماری به صورت صحیح از پیچیدگی خاصی برخوردار است، در صورت نیاز می‌توانید از کارشناسان مجرب حاضر در موسسه خدمات انجام پایان نامه علم پروژه کمک بگیرید.

این اشخاص، آشنایی کامل با تمامی مراحل نگارش پایان نامه را داشته و انجام آن را برای شما به راحتی میسر می‌کنند. همین امروز می‌توانید از مشاوره رایگان این مجموعه استفاده کرده و اطلاعات لازم در رابطه با نگارش فصول پایان نامه ارشد معماری خود را دریافت کنید.

امیدوارم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. موفق باشید.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام علم پژوه عضو شوید.

Leave Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *