نوشتن مقاله مروری

5/5 - (2 امتیاز)

نوشتن مقاله مروری

به عنوان یک محقق یا دانشجو، اگر قصد دارید یک مقاله مروری بنویسید، جای درستی آمده اید. مقاله مروری خلاصه ای جامع از درک فعلی یک موضوع تحقیقاتی خاص است و بر اساس تحقیقات منتشر شده قبلی است. برخلاف مقالات تحقیقاتی، این نوع مقالات نتایج جدیدی به همراه ندارد، اما می‌تواند استنباط‌های جدیدی را بر اساس یافته‌های ترکیبی تحقیقات قبلی ارائه دهد. در این مطلب می خواهیم به انواع مقالات مروری و نحوه نوشتن مقاله مروری بپردازیم.

مقاله مروری چیست؟

مقاله مروری، یک بررسی کامل و تحلیلی از ادبیات منتشر شده قبلی است. همچنین هدف از انجام مقاله، مرور کارهای تحقیقاتی جاری در مورد یک موضوع خاص به ترتیب زمانی ارائه می کند. اما هدف از نوشتن مقاله مروری چیست و چرا به عنوان یک محقق، می توانید یک مقاله مروری را انجام دهید؟

  1. هدف اصلی نوشتن مقاله مروری، ارزیابی داده ها یا نتایج موجود است که می تواند از طریق تجزیه و تحلیل، مدل سازی، طبقه بندی، مقایسه و خلاصه انجام شود.
  2. مقالات مروری می‌توانند به شناسایی شکاف‌های پژوهشی و کشف زمینه‌های بالقوه در یک زمینه خاص کمک کنند.
  3. مقاله مروری کمک می کند تا نتیجه گیری های جدیدی از آثار منتشر شده قبلی به دست بیاید.
  4. هر محققی که می‌خواهد درباره موضوع خاصی تحقیق کند، ابتدا مقالات مروری مربوط به آن حوزه تحقیقاتی را مطالعه می کند تا شکاف تحقیق برای رسیدن به بیان مسئله را درک کند.
  5. نوشتن مقاله مروری، نیاز به سطح بالایی از درک عمیق موضوع و ترتیب ساختار یافته ای از بحث ها و استدلال ها دارد.

انواع مقالات مروری

انواع مقالات مروری

حال که تعریف مقاله مروری را بررسی کردیم، لازم است که به انواع مقالات مروری بپردازیم تا جایگاه مقاله خود را بتوانید در یک دسته بندی قرار دهید. مقالات مروری معمولاً سه نوع هستند: مرور ادبیات، مرور سیستماتیک و متاآنالیز. در ادامه می خواهیم این سه نوع مقاله مروری را بررسی و مقایسه کنیم.

مقاله مرور ادبیات

مقاله مرور ادبیات

مقاله مرور ادبیات یک بررسی کلی از موضوع تحقیق است و هدف آن ارائه گزارشی قابل اعتماد و بی‌طرفانه از درک فعلی موضوع است. همه انواع مقالات مروری، به مرور ادبیات علمی می پردازند اما این نوع مقاله، شامل حوزه ای گسترده تر می شود.

مقاله مروری سیستماتیک

مقاله مروری سیستماتیک

یک مقاله مرور سیستماتیک، به حوزه متمرکزی می پردازد و سعی می‌کند یک سؤال تحقیقاتی خاص را بررسی کند. این نوع مقاله دارای اطلاعاتی با جزییات بیشتر، معیارهای واجد شرایط بودن برای گنجاندن مطالعات، روش‌های مورد استفاده برای بررسی اطلاعات جمع‌آوری‌شده و موارد دیگر است.

مقاله مروری متاآنالیز

مقاله مروری متاآنالیز

نوشتن مقاله مروری متاآنالیز شبیه مقاله مروری سیستماتیک است که هر دو به طور سیستماتیک، به یک سوال تحقیقاتی تعریف شده دقیق و خاص می پردازند. با این حال، مقاله مروری متاآنالیز برخلاف سیستماتیک تعداد معینی از مطالعات مشابه را مقایسه و ارزیابی می کند، ماهیت کمی دارد و می تواند به ارزیابی یافته های متضاد مطالعه کمک کند.

نکات نوشتن مقاله مروری خوب

نوشتن مقاله مروری می تواند چالش های زیادی به همراه داشته باشد. برای جلوگیری از مشکلات زیاد در هنگام نگارش مقاله، نکاتی را برای نحوه نوشتن مقاله مروری ارائه می کنیم. با این حال، می توانید برای اطلاعات بیشتر مطلب اصول نگارش مقاله را مطالعه کنید.

سؤال خود را برای تحقیق مشخص کنید: وقت خود را صرف شناسایی سؤال تحقیق کنید و موضوع مقاله مروری خود را با دقت بیان کنید. یک بررسی خوب همچنین باید از نظر فرضیه و استنتاج، مسئله جدیدی را به این حوزه اضافه کند. یک سوال علمی با دقت تعریف شده، به شما در تعیین تازگی استنباطات، وسعت دید بیشتری می دهد.

منابع معتبر را شناسایی کنید: با کمک چندین پایگاه داده یا موتورهای جستجو، مطالعات مرتبط و معتبری را که می‌توانید بر اساس آن‌ها بررسی کنید، شناسایی کنید. همچنین بهتر است که پس از پایان مقاله خود، جستجوی دیگری انجام دهید تا احتمال از دست ندادن مطالعات مرتبط منتشر شده در طول دوره نگارش شما، کاهش یابد.

نوت برداری کنید: جستجوی ادبیات علمی، شامل یک مطالعه گسترده است که می‌تواند یادآوری اطلاعات مرتبط را پس از آن دشوار کند. بنابراین، هنگام انجام جستجوی متون، نکات مهم را نوت برداری کرده و منابع را یادداشت کنید. با این کار، اطمینان حاصل می کنید که اطلاعات کافی برای شروع نوشتن مقاله مروری خود را دارید.

عنوان، چکیده و مقدمه را توضیح دهید: یک نقطه شروع خوب برای ساختاربندی مقاله مروری، تهیه پیش‌نویس عنوان، چکیده و مقدمه است. نوشتن صریح آنچه که هدف بررسی شما است، به شکل دادن متن مقاله شما کمک می کند.

دیدگاه بی‌طرف و انتقادی داشته باشید: هر متنی را به شیوه‌ای انتقادی اما بی‌طرفانه ارزیابی کنید. دیدگاه بی طرفانه به شما کمک می کند تا یک ارزیابی مناسب و یک بحث انتقادی در مقاله خود ارائه دهید.

یک پایان بندی خوب بنویسید: پیام کلی و نهایی را که از نوشتن مقاله مروری می خواستید منتقل کنید، در پایان بندی مقاله بنویسید و محدودیت‌های مطالعات موجود را شناسایی کنید. بیان این محدودیت ها، وسعت دید مقاله شما را نشان می دهند که باید در مطالعات آینده مورد توجه قرار گیرند.

درخواست بازخورد: از یکی از همکاران خود بخواهید که قبل از ارسال مقاله نهایی، بازخورد خود را در مورد محتوا، زبان یا لحن مقاله شما ارائه دهد.

اگر می خواهید مقاله مروری خود را در یک مجله به چاپ برسانید، دستورالعمل‌های مجله را بررسی کنید: برخی از مجلات فقط مقالات مروری را منتشر می‌کنند و برخی دیگر، فقط مقالات تحقیقاتی یا علمی را. بنابراین، قبل از ارسال مقاله، از مناسب بودن مجله برای چاپ مقاله مروری خود مطمئن شوید.

جمع بندی

خدمات نوشتن مقاله مروری

نوشتن مقاله مروری، به‌ویژه بررسی‌های سیستماتیک یا متاآنالیز، می‌تواند کاری پیچیده به نظر برسد. با این حال، می توانید با مطالعه نکات نحوه نوشتن مقاله مروری خوب، شروع به نوشتن کنید. همچنین موسسه علم پژوه، خدمات انجام پایان نامه و مقاله را ارائه می دهد که می توانید برای استفاده از خدمات، با کارشناسان علم پژوه در ارتباط باشید.

 

منابع: Elsevier

iLovePhd

امیدوارم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. موفق باشید.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام علم پژوه عضو شوید.

Leave Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *