مقدمه مقاله را چگونه بنویسیم؟

4/5 - (3 امتیاز)

مقدمه مقاله

مقدمه مقاله یک بخش بسیار مهم است که برای جذب توجه خوانندگان و معرفی موضوع پژوهش، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زمان انجام مقاله در این بخش، هدف اصلی، سوالات پژوهش، اهمیت موضوع و تأثیرات آن در حوزه علمی مورد بحث قرار می‌گیرد. همچنین، ارتباط مقاله با پژوهش‌های قبلی و شکاف‌های موجود در ادبیات مربوطه بیان می‌شود.

در مقدمه مقاله علمی پژوهشی، لازم است توجیهی برای موضوع ارائه شود و روشن شود که چرا انجام این پژوهش ضروری است و چگونه می‌تواند به پیشرفت دانش در زمینه مربوطه کمک کند. همچنین، به بیان هدف اصلی پژوهش، سوالات تحقیقاتی و فرضیات موردنظر پژوهش پرداخته می‌شود.

علاوه بر این ، در مقدمه مقاله ISI، تاکید بر اهمیت انتشار در نشریه علمی و آشنایی خوانندگان با معیارهای مقاله ISI صورت می‌گیرد.

بررسی و تبیین ارزش افزوده‌ای که نشریه علمی به تحقیق و پژوهش‌های علمی می‌دهد و توضیح دلایل انتخاب نشریه برای ارائه مقاله نیز در این بخش انجام می‌شود.

در نهایت، مقدمه باید با جذابیت و روانی مناسب نگارش شده و خواننده را به خواندن مقاله و بررسی بیشتر آن ترغیب کند.

مقدمه مقاله چیست؟

مقدمه مقاله، بخشی از مقاله علمی است که در ابتدای آن قرار می‌گیرد و در مقاله‌نویسی بسیار حیاتی و ضروری است. این بخش به نویسنده امکان می‌دهد موضوع مقاله را معرفی کند و خواننده اطلاعات اولیه لازم را دریافت کند شباهت زیادی به نحوه نوشتن مقدمه پایان نامه دارد.

همچنین، مقدمه باید اهمیت و توجیه موضوع را برجسته سازد و به خواننده بیان کند که چرا بررسی مسئله موردنظر مهم است. از طرفی، محدودیت‌ها و محدوده مسئله نیز در این بخش مطرح می‌شود. مقدمه، در واقع یک پل ارتباطی بین خواننده و موضوع پژوهش است و هدف آن ایجاد تمرکز و توجه خواننده به مطالعه بخش‌های بعدی مقاله می‌باشد. در کل، مقدمه مقاله نقش مهمی در جذب توجه خواننده و ایجاد پیش‌زمینه مناسب برای مطالعه مقاله دارد.

مقدمه مقاله چند کلمه باشد؟

مقدمه مقاله، بستگی به نوع مقاله و نیازهای موضوعی دارد و تعداد کلمات آن قابل متغیر است. در بیشتر مقالات علمی، مقدمه به طور معمول بین 10 تا 20 درصد از طول کل مقاله را شامل می‌شود. به طور مثال، در یک مقاله 5000 کلمه‌ای، مقدمه ممکن است حدود 500 تا 1000 کلمه را شامل شود. با این حال، تعداد دقیق کلمات مقدمه باید با توجه به دستورالعمل‌ها و رویه‌های نشریه مربوطه یا استاد راهنما تعیین شود که ممکن است برای هر نشریه و استادی متفاوت باشد.

مقدمه مقاله چند کلمه باشد؟

اصول نوشتن مقدمه مقاله

نوشتن مقدمه مقاله، یکی از مراحل مهم در تدوین مقاله علمی است. در زیر، به برخی از اصول کلی نوشتن مقدمه مقاله اشاره می‌کنم:

  1. تعریف مسئله: مقدمه باید با تعریف دقیق مسئله مورد بحث در مقاله آغاز شود. این تعریف باید شفاف و مختصر باشد و به خواننده موضوع اصلی مقاله را معرفی کند. در واقع، در این قسمت از مقدمه باید به خواننده نشان داده شود که مقاله به چه مسئله‌ای پرداخته می‌شود و چرا این مسئله مهم و قابل توجه است. تعریف دقیق مسئله در مقدمه مقاله اطلاعات اولیه لازم را برای خواننده فراهم می‌کند تا او بتواند درک کند که مقاله چه موضوعی را بررسی می‌کند.
  2. توجیه اهمیت: در ادامه باید به توجیه اهمیت مسئله پرداخته شود. در این قسمت باید بیان شود که چرا این مسئله مهم است و چه نیازی در جامعه علمی یا صنعتی به حل این مسئله وجود دارد. باید به خواننده نشان داده شود که حل این مسئله چه تأثیری در جامعه علمی یا صنعتی خواهد داشت و چه نیازی به پژوهش و بررسی در این زمینه وجود دارد. توجیه اهمیت مسئله در مقدمه مقاله باعث می‌شود که خواننده به موضوع مقاله بیشتر علاقه‌مند شود و ارزش آن را درک کند.
  3. بررسی مطالعات پیشین: در این قسمت از مقدمه باید به مروری اجمالی بر مطالعات پیشین و تحقیقات مرتبط در زمینه موردنظر پرداخته شود. این مرور می‌تواند شامل اشاره به کارها و تحقیقات قبلی در زمینه مربوطه باشد و به نتایج حاصل شده در این تحقیقات اشاره کند. هدف این قسمت این است که به خواننده نشان داده شود که تاکنون در زمینه موردنظر چه کارهایی انجام شده است و چه نتایجی حاصل شده است. این اطلاعات، اهمیت و نیاز بیشتر به انجام تحقیق جدید را برای خواننده تأکید می‌کند و به وی کمک می‌کند تا درک بهتری از موضوع و تفاوت‌های پژوهش جدید با مطالعات پیشین پیدا کند.
  4. تحدید هدف: پس از معرفی مسئله و بررسی مطالعات پیشین، باید هدف اصلی و هدایت کلی مقاله را مشخص کنید. به عبارت دیگر، باید بیان کنید که مقاله شما به دنبال چه هدفی است و کدام نتایج را می‌خواهید به دست آورید. این قسمت از مقدمه به خواننده اطلاع می‌دهد که چه انتظاراتی از مطالعه مقاله دارید و به کمک این اطلاعات، خواننده می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا مقاله مورد نظر اوست یا خیر
  5. ساختار مقاله: در انتهای مقدمه باید به خواننده بیان شود که مقاله چگونه ساختاردهی شده است و هر بخش مقاله چه موضوعی را پوشش می‌دهد. این کار با ارائه یک دستورالعمل واضح برای محتوای مقاله به خواننده کمک می‌کند تا محتوای مقاله را به راحتی متوجه شود و به طور سازنده‌تری به مطالب پیش بروید. به طور معمول، ساختار مقاله شامل بخش‌های معرفی، مطالعات پیشین، روش‌شناسی، نتایج و بحث، و پیشنهادها می‌باشد. این ساختار برای خواننده نقشی راهنما در فهم و استنتاج منطقی از محتوای مقاله ایفا می‌کند و او را در ادامه مطالعه و درک بهتر مقاله یاری می‌کند.

مهم است که مقدمه مقاله شما مختصر و شفاف باشد و اصلی‌ترین مواردی که در مقاله پوشش می‌دهید را به خواننده معرفی کند. همچنین، بررسی مطالعات پیشین و توجیه اهمیت مسئله را با استناد به منابع قابل اعتماد ارائه دهید.

اصول نوشتن مقدمه مقاله

نکات مهم در نگارش مقدمه مقاله

در نگارش مقدمه مقاله، می‌توانید به نکات زیر توجه کنید:

  1. جلب توجه: ابتدای مقدمه باید بتواند توجه خواننده را جلب کند. از جملات گیرا، سوالات تحریک‌کننده و اطلاعات جالب استفاده کنید.
  2. تعریف مفهوم: درصورتی که مفهوم یا تعاریف واژگانی در مقاله مورد استفاده قرار می‌گیرد، آنها را در مقدمه بررسی کنید و به صورت خلاصه توضیح دهید.
  3. روش‌شناسی: بیان کوتاهی از روش‌های استفاده شده در مقاله و روش‌شناسی بررسی می‌تواند خوانندگان را با رویکرد شما در تحقیق آشنا کند.
  4. ساختار مقاله: در انتهای مقدمه، می‌توانید به خلاصه ساختار کلی مقاله اشاره کنید و اجزای مختلف آن را معرفی کنید.
  5. ارائه جمع‌بندی: در انتهای مقدمه، می‌توانید با ارائه یک جمع‌بندی کوتاه، خوانندگان را به بخش بعدی مقاله هدایت کنید.

جمع بندی

برای نگارش مقدمه مقاله، لازم است که اهمیت و علت نگارش این بخش را در پژوهش خود کامل درک کنید. سپس با توجه به اصول نگارشی که ارائه دادیم و با رعایت نکات مهم مقدمه در مقاله، قادر خواهید بود که یک مقدمه جامع و مفید تهیه کنید. اگر برای نوشتن مقدمه مقاله به راهنمایی احتیاج دارید یا می خواهید مقاله خود را برونسپاری کنید، می توانید با متخصصان علم پژوه برای خدمات انجام پایان نامه و مقاله مشاوره بگیرید.

منابع: Scribbr

وبلاگ گرامرلی

امیدوارم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. موفق باشید.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام علم پژوه عضو شوید.

Leave Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *